Ik weet niet precies wanneer het begon

Ik ben op de basisschool gepest ik weet niet meer precies wanneer het begon maar ik denk zo is groep 2, toen ik bleef zitten. Ik was trouwens niet de enige van mijn klas die werd gepest er waren nog wel 3 anderen.
Bij mij viel het nog wel mee (achteraf). Maar ik geloof dat het bij de andere 3 best erg was, ook meer fysiek. Bij mij ging het meer met woorden, ze vonden altijd wel weer iets om me mee te gaan pesten.
Ik weet niet waarom ze het bij mij deden.. Misschien omdat ik (wat later bleek) Dyslexie heb, of omdat ik gewoon mezelf was en niet zo stoer meedeed met de rest. Het was altijd de helft van de klas die mij en de anderen pestte. Maar ik heb nooit gezien dat ze 1 van de andere 3 pestte. Het gebeurde soms ook gewoon midden in de klas onder het film kijken en de juf zat er gewoon bij en keek ernaar. In groep 6/7 hadden ze wel zo'n 1 keer per week een les waarbij de hele klas iets ging doen tegen pesten. Het hielp niks... Het was denk ik gewoon om te laten zien aan de buitenwereld dat ze wat doen tegen pestten. Want onze klas was een echte pest-klas. Uiteindelijk in groep 8 was het pesten er nog steeds, maar het was wel verminderd, ik denk omdat het niet meer "stoer en in was"...
Het pesten heeft bijna de hele basisschool geduurd. En ik heb er Nog steeds verschrikkelijk veel last van. Ik ben gewoon naar de middelbare school geweest met alle mensen van mijn oude klas, dat was heel erg raar. Maar het ging wel goed. Omdat ik een achterstand had met rekenen was ik in een speciale klas geplaatst in een aparte hal. Ik zag de pesters dus bijna niet. Na 2 jaar op de middelbare school moest ik een richting kiezen. Toen heb ik gekozen om een eind verder te fietsen naar een andere stad, gewoon helemaal nieuw, het is wel een stuk fietsen.. Maar dat maakt niet uit.
Het gaat op zich wel, alleen het jaar is bijna voorbij en ik begin nu pas vrienden te maken. Dat is omdat ik mensen niet meer zo snel vertrouw.
Ik laat het verleden achter me,
En probeer het opnieuw.

Liefs Iris.

Naar boven