Waarom nou ik?

Waarom nou ik ?


Ik ben Jora en ik werd sinds de basisschool gepest omdat ik anders was dan andere kinderen. Ik was stil en verlegen en ik was dus makkelijk het doelwit van de pesterijen.  Ik werd altijd als laatste gekozen bij gym of ik word van mijn fiets afgeduwd (waar geen lerares bij was anders deden ze het niet) en ze scholden me uit en dat deed heel erg pijn. Na dat ik groep 7 nog een keer moest doen kwam ik eindelijk in een klas wat wel super leuk was en kon ik rustig mijn laatste jaar afmaken.
Toen ik naar de middelbare school ging dacht dat alles goed ging.
Maar het pesten ging gewoon verder.  Ik werd gepest omdat ik goeie cijfers haalde en een verlegen stil meisje was en ik voelde me echt toen niet op me gemak en voor mij was mijn middelbare school tijd een hel.  Ik vond het niet leuk ook al had ik maar 1 vriendin en die was er ook bijna niet voelde me ik erg dood ongelukkig op de school.  Ze deden niet veel aan het pesten op mijn school. En na 2 jaar moest ik een richting kiezen en kwam ik in een andere klas terecht en niet bij die vriendin van mij.  Daar in die klas voelde ik me nog heeeeeeeel erg dood ongelukkiger dan dat ik al was.  Het pesten begon weer en niemand wou mij hebben bij hun team bij gym of bij andere dingen. Ik voelde me alleen maar gelukkig na 2 jaar was ik klaar met mijn middelbare school en ging ik naar het MBO….
MBO niveau 2 zorg en welzijn deed ik in Amersfoort. Ik zat in een klas waar in het begin nog steeds het pesten heel erg begon maar toen eindelijk EEN IEMAND zijn bek open trok en iets daarna was het pesten afgelopen. Ik ben toen ook naar een jeugdzorgmedewerker geweest en daar heel veel gepraat omdat door al dat pesten mijn zelfvertrouwen naar beneden was gezakt en ik zo verlegen was dat ik amper met mensen kon praten. Door al dat gepest ben ik zo stil verlegen en durfde niet tegen iemand te praten omdat ik bang was dat ik een rare of boze reactie terug kreeg.  Na deze 2 jaar ben ik een jaar niks gedaan ( gewerkt wel ) . En daarna weer een opleiding gedaan niveau 3 dierenverzorging in Barneveld. En dat heeft me heel erg goed gedaan. Ik zat drie jaar lang in een super leuke klas en heb daar veel van opgestoken met mensen en dieren … En ik voelde me veiliger en dat voelde goed aan!
En nu … voel ik me nog niet helemaal de oude. Ik wil gewoon kunnen kletsen en zonder verlegen te zijn met iedereen. Door dat pesten heeft het mijn zelfbeeld zo veranderd. En dan op een negatieve manier. Het praten met een jeugdzorg medewerker of in een groep meiden bij een instelling hielp wel heel erg bij mij.  Door al de hulp wat ik kreeg heeft het me wel geholpen om verder te gaan met het leven. Ook al is pesten echt het laagste wat je kan doen en waarmee je zoveel schade kan maken bij iemand.

Naar boven