Anoniem

Het pesten begon bij mij al op de basisschool. Door mijn overgewicht was ik al snel het buitenbeentje en voelde ik me erg eenzaam. In pauzes liep ik alleen rondjes over het schoolplein omdat ik niet mee durfde te spelen. Tijdens de cito-toets kreeg ik als uitslag mee VMBO. Al mijn vriendinnen gingen naar de HAVO en ik wilde natuurlijk dolgraag mee. Uiteindelijk mocht ik toch naar de HAVO.

Hier ging het van kwaad tot erger. Ik werd vaak uitgescholden, achterna gezeten en zelfs is mijn rugzak in de sloot gegooid. Ik durfde niet naar school en miste veel lessen. Uiteindelijk besloot ik toch naar het VMBO te gaan. Nieuwe school, nieuwe kansen. Dacht ik.

Op het VMBO maakte ik vrienden, maar merkte ook dat ik hier geen ruzie moest maken. Het was een harde wereld. Dit resulteerde erin dat ik een meeloper werd en andere kinderen ging pesten. Mijn beste vriendin had tenslotte enorm veel invloed. Totdat zij de hele school tegen me opzette, de reden daarvan weet ik nog steeds niet. Hetzelfde gebeurde, de woorden werden harder en deden meer pijn. Ik wist heus wel dat ik dik was, moesten ze dat er zo inwrijven? Het pesten ging door, zelfs na gesprekken met mijn mentor. Ik zag het leven niet meer zitten, wilde er tussenuit stappen. Dus begon ik mezelf te beschadigen, waarvan de littekens mij nog dagelijks aan het pesten herinneren.

Ik durfde niet meer naar school en ging naar een nieuwe, dit keer in de stad. Ik merkte veel verschil, meer culturen en verschillende mensen bij elkaar. In de eerste klas waar ik terecht kwam voelde ik me nog steeds niet op mijn gemak en werd ik nog regelmatig uitgescholden. De klas waar ik daarna naartoe ben gegaan heeft me enorm geholpen. Ik voelde me meteen geaccepteerd en met deze klas heb ik mijn examens succesvol afgerond.

Pesten is een vreselijk iets. Toen ik zelf een blog had hierover kreeg ik als reactie van de grootste pestkop: Maar je hebt zelf ook gepest dus doe niet zo zielig. Ik heb inderdaad ook gepest, deze mensen heb ik mijn excuses aangeboden en ben ik nu zelfs mee bevriend. Maar de mensen die zelf nooit gepest zijn zullen zelf nooit begrijpen wat dit met iemand doet en hoe het iemand levenslang kan beschadigen.

Anoniem

Naar boven